Siirry pääsisältöön

Vaatekikat

Tutustu hauskoihin, nopeisiin ja luoviin tapoihin päivittää ja muokata suosikkivaatteitasi ja antaa niille toinen mahdollisuus.
Anna paitapuserollesi uusi ilme
Tee peruspaitapuserostasi näyttävä statement-vaate yksinkertaisella mutta tehokkaalla stailaustekniikalla. Tee näin:
Tee mekostasi tyköistuvampi
Onko mekkosi liian väljä? Kokeile tätä kikkaa, joilla loihdit täydellisen istuvuuden vyötärölle, ja johon et tarvitse lainkaan ompelukonetta, vaan ainoastaan kaksi hakaneulaa sekä narua tai nauhaa.
Repäistyt farkut
Näyttävätkö farkkusi hieman vanhanaikaisilta? Älä hylkää niitä kuitenkaan vielä. Tuunaa farkkusi käyttämällä isoja saksia sekä pieniä kynsisaksia. Näin se tehdään:
Kiinnitä rannekoru itse
Onko sinulla vaikeuksia kiinnittää rannekorusi itse? Älä huoli, me autamme – tarvitset vain klemmarin.
Tee huivista toppi
Valmistaudutko illanviettoon ja kaipaat asuun sopivaa toppia? Tarvitset vain riittävän pitkän huivin, jonka voit taittaa suorakaiteen muotoon – uusi toppi syntyy alle minuutissa, kuka ottaa ajan?
Tee huivistasi kypärähuppu
Kypärähuppu on trendikäs asuste kylmään vuodenaikaan, ja sen tekemiseen tarvitset vain suosikkihuivisi. Tee näin:
Kiristä farkkujen vyötäröä
Ovatko farkkusi vyötäröltä liian väljät? Tähän hätään et tarvitse ompelijaa tai uusia farkkuja – kavenna vyötäröä kotona pikafiksauksella käyttämällä vain narua tai nauhaa.
Pidä hihat ylhäällä
Ovatko hihasi liian pitkät? Kokeile tätä näppärää kikkaa hihojen lyhentämiseen. Et tarvitse siihen ompelukonetta tai edes neulaa ja lankaa, ja hihat pysyvät ylhäällä hetkessä. Mitä tarvitset, on kaksi hiuslenkkiä tai kuminauhaa. Testaa itse!
Hupparin kiristysnyörin uudelleen pujottaminen
Onko kiristysnyörillä taipumus tulla ulos hupparistasi? Eipä hätää! Näin pujotat sen takaisin pelkällä hakaneulalla.
Piristä tennareitasi
Onko vaatekaapissasi liikaa tennareita ja kaipaat jotain erityistä? Päivitä valkoiset tennarisi itse kotona – freesaa ne kuin ammattilainen.
Levennä farkkujen vyötäröä
Jos farkut tuntuvat hieman liian tiukilta, anna niille mahdollisuus. Et itse asiassa tarvitse uusia farkkuja, tarvitset vain hiuslenkin – levennä farkkujen vyötäröä tällä pikafiksauksella.
Korjaa vetoketjun vedin
Hajosiko vetoketjusi vedin vai katkesiko se kokonaan? Ei paniikkia! Tarvitset vain klemmarin.